Over ons

Kip als huisdier

Kipalshuisdier.nl is de plek om goede leghennen te kopen voor houders van hobbykippen.
Dit is niet zomaar ontstaan. Wij werken met betrouwbare partners en hebben daardoor een groot netwerk door heel Nederland waar onze kwaliteitskippen te koop zijn. Dierwelzijn en gezondheid staat bij ons vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Vanuit het Limburgse Meijel brengt Ralf Hermans de prachtige leg kippen naar de partners door heel Nederland.

Al sinds zijn jonge jaren is Ralf al met kippen in de weer, vooral in de vleeskuikensector. Na een uitstapje van een jaar of 10 naar de boomkwekerij is hij toch weer terug op het oude legnest gekomen. Hij kon de kippen niet missen en de kippen hem ook niet. Nadat hij zelf voor thuis een aantal legkippen in verschillende kleuren had gehaald, groeide zijn interesse voor hobbykippen en ging hij aan de slag bij de vorige eigenaar van kipalshuisdier.nl.

Destijds werden de legkippen in verschillende kleuren door onszelf van kuikentje tot jonge leghen opgefokt. Door onze missie die we toen hadden, en nog steeds hebben, dat wij geen klanten, maar partners zoeken werden onze prachtige legkippen op steeds meer plekken te koop.

Door onze eigen opfok was het voor ons onmogelijk om het hele jaar door kippen van 17-20 weken te leveren en ook nog eens alle soorten beschikbaar te hebben van maart tot en met oktober. Ook gaf het opfokken van 4 verschillende leeftijden op 1 locatie verschillende andere problemen. Het op een goede manier opfokken van een kuiken tot een goed ontwikkelde, gezonde legkip in verschillende kleuren is niet iets “ wat je er wel even bij doet”.

Voordat Ralf kipalshuisdier.nl in 2018 overnam is hij rond gaan kijken in Nederland, België en Duitsland wat de mogelijkheden waren om de opfok uit te besteden aan echte specialisten.

Net zoals met onze verkooppunten was ook daarbij de missie om geen leveranciers, maar partners te zoeken die pasten bij kipalshuisdier.nl. Deze zijn gevonden na een uitgebreide verkenningstocht.
Bij onze partners gaan onze prachtige legkippen 17 weken naar de kippenschool. Hier worden ze grootgebracht en voorzien van de nodige inentingen om uiteindelijk bij u te komen wonen.

Doordat wij de opfok vanaf het broedei volledig volgen, regelmatig contact hebben met de opfokker en het vervoer naar het verkooppunt zelf doen, kunnen wij U garanderen dat u kippen in de tuin krijgt, die als dank voor uw goede verzorging bijna dagelijks een lekker vers eitje voor u leggen.

Verkooppunten